18 maj 2019
16:00

Sandvikens IF

Referat: Karlslunds IF HFK - Sandvikens IF

Dagens match på Karlslund Arena mellan Karlslunds IF HFK och Sandvikens IF slutar 0-0, vilket innebär att det är Karlslunds fjärde raka kryss, tredje hållna nolla för säsongen samt 13:e raka utan förlust i Division 1.

Om du inte är en av de 224 personer på läktaren eller en av de otaliga webbtittarna på Ettanplay så kanske du skulle tro att den här matchen var en mållös historia med tråkigt spel. Då har du i sådana fel då detta var en match mellan två bollskickliga lag som också råkar vara duktiga i sitt defensiva spel, dock saknas inte målchanser.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin – Adam Björk – Anton Olsson
Simon Gefvert – Ibrahim Habib (ut ’90) – Sebastian Loyola Nydén – Justin Salmon – Furkan Motori (ut ’83)
Christer Lipovac – Shpëtim Hasani (ut ’65)

Avbytare: Tim Månsson, Daniel Hultqvist, Sermed Habib (in ’83), Dennis Koss (in ’90), Elias Jangdin, Mahammed Abdi Momin (in ’65), Phillip Amin

Den första halvleken präglas av två bolltrillande lag där det är hemmalaget Karlslund som börjar bäst. Efter 27 minuter får hemmalaget en hörna. ”Har ni hört den förut?” fanns ett gammalt tv-program som den nostalgiske säkerligen minns. Kanske var det någon på läktaren som tänkte på den programtiteln när Simon Gefvert slår hörnan som likt en magnet söker sig till Adam Björks huvud, möjligen är det vice versa, men nicken går rakt på målvakten. Förutom att Björk är bra på offensiva hörnor står han återigen för en bra defensiv insats som mittback mot Sandvikens tunga anfallare.

Sista kvarten av första halvlek tar Sandviken över lite mer, även om hemmalagets Furkan Motori får ett bra skottläge men skjuter över.

0-0 står sig uppenbarligen till halvtidspaus och vi kan konstatera att det var en av de bästa genomförda halvlekarna av Karlslund under årets säsong, hittills. Även Sandviken står upp bra.

Skulle den andra halvleken vara ett recept från en kokbok så skulle huvudingrediensen definitivt vara långskott av olika slag, då detta är något som båda lagen ägnar sig åt. Både lösa, som hårda, låga som höga, precisa som vida. Men som ni borde veta vid det här laget så blir det alltså inga mål.

Eftersmaken på denna soppa är ändå att det var fördel Karlslund sett till hela matchen, även om Sandviken definitivt inte var dåliga. Sett över 90 minuter plus tillägg står Karlslund för sin bästa match för säsongen. Återigen en väldigt bra kollektiv insats i defensiven, hela vägen från våra anfallare ner till målvakt. Vi kommer även till en hel del skott och inlägg efter fint spel ute på planen.

Resultatet innebär att Karlslund befinner sig på en sjätteplats i en haltande tabell, just nu fyra poäng bakom nya serieledarna Akropolis IF som idag vann med hela 8-0 mot Bodens BK. Imorgon är en annan dag, som Christer Björkman i dessa schlagertider skulle ha sagt, då även han skulle inse att det är en del hängmatcher imorgon som kan ruska om tabellen.

Nästa match för Karlslund spelas lördag 25 maj borta mot Team TG, bördiga i Umeå vilket ligger 70 mil norr om Örebro. Bussen går fredag, men först en god och välförtjänt vilodag imorgon för killarna samt en bra träningsvecka.